Devino fundraiser si convinge-ti prietenii sa doneze pentru cauza pe care alegi sa o sustii. Primii 50 fundraiseri la fiecare cauza, care strang sume de 500 lei au inscrierea gratuita la concurs.
De asemenea, vor fi premiati in cadrul festivitatii de premiere a concursului primii 3 fundraiseri cu cele mai mari sume stranse.
Camera de joacă pentru micuții îngrijiți de HOSPICE
În fiecare an, în România, peste 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Pentru că preferăm să ne astupăm urechile când auzim de așa ceva, acești copii rămân de cele mai multe ori la stadiul de cifre în statistici. Dincolo de datele reci, sunt însă suflete fărmițate de durere. Și părinți fără puteri. Care nu mai pot împlini dorințe simple…din lipsă de timp. HOSPICE reclădește copilării distruse și reface ziduri de apărare în fața bolii care retează aripi. Cu ajutorul tău, putem reda clipe de normalitate copiilor diagnosticați cu boli incurabile. În centrul de zi al Fundației HOSPICE Casa Speranței, zeci de copii primesc zilnic mângâiere, sprijin și consiliere în lupta lor cu boala.
Aici au parte de relaxare și confort și sunt înconjurați de oameni cărora le pasă. În camera de joacă își petrec câteva ore în care beneficiază, pe lângă consultul și tratamentele medicale, de multă atenție şi grijă, fiind implicați în diverse activități menite să îi facă să uite de suferința care îi apasă.
Centrul de zi pentru copii este mediul perfect în care copiii se simt într-o altă lume: total diferită de mediul familial, de atmosfera unui spital sau chiar de ambianța unei colectivități apaţinând unei instituții şcolare. Acest centru este “grădinița sau şcoala de acasă” unde dorințele micilor pacienți sunt respectate, unde se dă frâu liber sentimentelor, unde pot fi descătuşați de lanţurile bolii sau de constrângerile de acasă. E locul unde pot vorbi deschis despre tot ce-i nelinişteşte sau unde nu pot vorbi decât despre ceea ce le place. Copiii se simt liberi, chiar dacă trebuie să respecte anumite reguli, însă le respectă fără să simtă constrângerea. La centrul de zi ei desenează, scriu, se joacă, dansează, cântă…
Centrul de zi devine o scenă pe care fiecare copil se simte important. Nu există diferențe între ei, handicapurile dispar, incapacitatea fizică de a realiza anumite lucruri nu-i mai deranjează atât de tare. Ei nu-i privesc pe cei cu care se joacă aici ca pe nişte bolnavi de care să le fie teamă, ci dimpotrivă, îi înțeleg şi îi ajută ca pe nişte frați. Deşisunt diagnosticați cu boli grave, centrul de zi de la HOSPICE le oferă acestor copii şansa să se simtă normali, făcând parte dintr-o „familie“ extinsă.
Micuții devin aici mai comunicativi, mai sociabili şi chiar mai îndrăzneți. Activitățile pe care le desfăşoară în camera de joacă le dăruiesc o motivație pentru fiecare zi nou începută. Ei ştiu că trebuie să-şi termine de colorat ursulețul sau să-şi continue de cusut covoraşul și se întorc cu drag în centrul HOSPICE. Copiii care frecventează centrul de zi devin pe zi ce trece mai activi, mai liberi şi mai încrezători. Ei descoperă aici lucruri şi sensuri pe care nu le găsesc acasă, primesc căldura unor oameni care ştiu să-i facă să se simtă unici. Centrul de zi pentru copii este pentru ei rază de speranță, unde timpul trece mai repede şi unde fiecare copil se simte protejat, valoros şi iubit.
Afla mai multe despre Hospice Casa Speratei aici.
Aleargă la Semimaraton Brasov Intersport și dăruiește clipe de normalitate copiilor aflați în grija HOSPICE
Cursuri acreditate de Prim Ajutor pentru elevi
Prin acest program evenimentul sportiv Semimaraton Brasov impreuna cu SMURD isi propun sa asigure Cursuri de Prim Ajutor pentru 40 de tineri.
Pentru realizarea scopului propus am initiat o campanie de strangere de fonduri, campanie ce poate fi sustinuta de oricare doritor prin donarea unei sume la libera alegere. Donatia se face online prin intermediul platformei GALANTOM iar fondurile stranse sunt directionate catre Fundatia pentru SMURD.
Acesta actiune reprezinta prima etapa a proiectului. Avem in vedere asigurarea unei continuitati a acestui program prin certificarea anuala a unui numar minim de 40 liceeni. Astfel sustinatorilor acestui proiect i se vor alatura chiar cursantii care prin actiuni de strangere de fonduri vor contribui la certificarea unei noi generatii de elevi din cadrul liceelor.