6 APRILIE 2019

zile
ore
minute
secunde
Start: 31 Martie 2018
Piața Unirii, Brașov
Înscrieri din 15 Ianuarie
Înscrierile se fac doar pe site și doar cu cardul
Limită participanți 1200
1200 de locuri la ambele probe
Data limită înscriere: 15 Martie
După 15 Martie nu se mai fac înscrieri
Categorii: Semimaraton & Cros
La Cros se premiază doar la Open
Previous
Next

Comunicat de presă: Semimaraton Brașov INTERSPORT

Beneficiind de o zi minunată de primăvară, sâmbătă 31 martie 2018 a avut loc cea de-a VII-a ediție a Semimaratonului Brașov Intersport, o competiție de alergare montană pe potecile din jurul Brașovului, organizată de Asociația Club Sportiv 21 și având ca sponsor principal lanțul de magazine Intersport.

1131 de sportivi s-au aliniat la startul din acest an, fiind incurajați de peste 3500 de susținători. Alergătorii s-au întrecut la cele două probe din concurs: cea de cros și respectiv semimaraton, traseele ambelor îmbinând porțiuni de asfalt, drum forestier și poteci montane în proximitatea unor obiectivele turistice emblamatice pentru această zonă a orașului, precum Biserica Sf.Nicolae și Prima Școală Românească, Pietrele lui Solomon, Poiana Brașov. Cei care au participat la cursele din acest an au fost întâmpinați cu aplauze și urale de voluntarii de pe traseu și încurajați să țină ritmul alergării de toboșari, percuționiști și chitariști care au crescut mult buna dispoziție de pe traseu.

Câștigătorii din acest an ai probei de Semiraton Brașov Intersport, care constă în parcurgerea unui număr de aproximativ 20km cu o diferență pozitivă de nivel de 640m, au fost Gyorgy Szabolcs la categoria masculin cu un timp de 1h:18min:49s și Mutter Ingrid la categoria feminin, care a încheiat concursul cu un timp de 01h:35min:48s.

Traseul de 10 km al probei de Cros Vodafone are o diferență pozitivă de nivel de 440m și a fost câștigat  la băieți de Miklos Rares-Imre care a alergat distanța în 41min:20s și de Zudor Iulia care a fost prima fată ce a trecut linia de sosire cu un timp de 50min:52s.

Atmosfera din zona de Start/Sosire din Piața Unirii a fost una electrizantă și relaxantă în același timp. Trupa de toboșari SuperChill a încins atmosfera atât înainte cât și după start, MC-ul a ținut tonul cu muzica pe care a ales-o special pentru eveniment iar suporterii i-au întâmpinat cu aplauze pe toți cei care au trecut linia de sosire. În zona de revitalizare, atât concurenții cât și suporterii au găsit apă, sucuri naturale, cafea sau ceai, paste, fructe, ciocolată și pe care le-au putut servi în liniște în zona special amenajată.

La corturile sponsorilor din acest an concurenții puteau face și primi pe loc fotografii printate, puteau obține informații tehnice despre pantofi și îmbrăcăminte de alergare, despre cele mai indicate produse de revitalizare, iar la cortul Intersport o analiză gratuită footscan și consiliere în alegerea celor mai  potriviți pantofi dedicați activităților sportive.

Așa cum v-am obișnuit, încă de la prima ediție a acestei competiții din 2012, sportivii clasați pe primele locuri au fost recompensați cu premii totale de peste 20000 ron, constând în bani și produse.

Semimaraton Brașov Intersport este o competiție implicată în susținerea de proiecte umanitare cu impact în comunitatea locală. La edițiile din anii trecuți am ajutat la strângerea de fonduri pentru copiii îngrijiți de Hospice Casa Speranței și de Asociația Copiii de Cristal, iar împreună cu SMURD am derulat un progam de Cursuri de Prim Ajutor pentru 40 de elevi de liceu. La ediția din 2014 am reușit prin implicarea concurenților în campanii de fund-raising să achiziționăm 1 HOSmașină, care este deosebit de utilă echipei medicale HOSPICE. Banca Transilvania s-a alăturat acestei inițiative și la sfârșitul evenimentului a donat încă 2 mașini fundației. În 2017 campania umanitară de strângere de fonduri:  Alerg pentru Robert Cadar, a adunat aproape 20.000 ron din donațiile celor care vor să-l sprijine pe Robert în lupta lui cu o formă rară de cancer, iar Semimaraton Brașov Intersport a contribuit cu 4500 ron la această sumă.

Campania din acest an a fost: „Lucruri mici cu impact mare – Anul acesta alergăm pentru copiii instituționalizați!” Fondurile strânse vor concretiza lista de activități propuse în cadrul proiectului Lucruri mici cu impact mare, activități care îi vor familiariza pe tineri cu noțiunea de voluntariat, prin implicarea directă la punctele de revitalizare din ziua concursului. Într-un mediu prietenos, plin de dragoste și atenție, ei vor avea ocazia să petreacă timpul liber în mod constructiv și să viziteze obiective turistice, să gătească, să fie creativi și să rezolve mistere, precum și să se relaxeze la cinema și la bowling. Fondurile strânse au fost de 3990 ron, iar Semimaraton Brașov Intersport va dubla această sumă.

Tot la această ediție, l-am susținut în continuare pe Robert Cadar, punând la dispoziție brățări “Alerg pentru Robert” pentru care doritorii au putut dona o sumă de bani la standul special amenajat de la Semimaraton Brașov Intersport. S-a adunat suma de 6000 ron pentru lupta lui Robert cu o formă rară de cancer.

Ținem să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături la ediția din acest an:
– sponsorului principal Intersport Romania 
– sponsorilor: Vodafone, Libra Internet Bank, Auchan, PowerBar, The North Face,
FruFru, Urban Monkey,  Auto Kino, Aqua Carpatica, Polar, Coresi Shopping Resort, Olympus, Yono Jellies, Caditec.
– partenerilor: Primăria Municipiului Brașov, Poliția Brașov, Jandarmeria Brașov, Asociatia Salvamont Brasov
– celor aproximativ 200 de voluntari care au fost un ajutor extrem de important la buna organizare din ziua concursului.

Asociația Club Sportiv 21
Brașov – 31 Martie 2018