Traseu Semimaraton Brasov Intersport

Traseul de 21 km porneste din inima Scheiului, Piata Unirii, dupa circa 2.5 km de asfalt se trece pe drum forestier pana la Pietrele lui Solomon (km3), de aici traseul continua pe drumul forestier in serpentine, intr-o urcare de dificultate medie, in jur de 5.5 km pana la cariera din Poiana Brasov (km 8.5) unde se atinge punctul cel mai inalt al traseului. De aici traseul coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru pana la punctul de rascruce numit „La Bancuta’ (km 11). Parasind acest punct, traseul continua pe aceeasi poteca, marcata in continuare cu banda albastra, trecand prin Poiana Stehil (km 12) si ajungand in Seaua Tampei (km 14). De aici se coboara pe drum forestier pana la bariera din Racadau (km15.3), de unde urmaza o portiune de plat pana la „Treptele lui Gabony” (km16.8), urmata de ocolirea Tampei pe cuba de nivel trecand pe la „Bancuta de Piatra” si ulterior prin spatele gradinilor, pana in cartierul Schei, in punctul numit „La Troita”(km 19.2). Traseul se incheia apoi pe stradutele cu iz medieval din Schei, ce duc inapoi catre Piata Unirii.

Timpi limita de parcurgere: 1 ore 30 min pt punctul de la cariera din Poiana Brasov si 3 ore 30 min pt finish. Depasirea acestor timpi atrage descalificarea.


DESCARCA DE AICI TRASEUL SEMIMARATON BRASOV IN FORMAT GPX

Cycle Route 6391306 – via Bikemap.net Open Route in Bikemap App

Traseu Cros

Traseul de cros pornește din Piața Unirii, la fel ca cel de semimaraton, și parcurge circa 2.5 km de asfalt. Se trece apoi pe o porțiune de drum forestier ce ajunge la Pietrele lui Solomon (km 3), și continuă într-o urcare de dificultate medie. După 1 km se desparte de traseul de semimaraton, continuând pe forestierul Valea cu Apă. După o porțiune de 1.7 km urmează o curbă la stânga, traseul urcând încă 300 m până la punctul de intersecție cu traseul de semimaraton numit „La Bancuță” (km 6). Din acest loc, cele două trasee sunt comune pe o porțiune de 1,3 km, urmărind poteca marcată cu bandă albastră până în Poiana Stechil (km 7.3) – cel mai înalt punct al traseului de cros. Aici, traseele se despart din nou, cel de cros coborând direct la „Fântâna Dreptății” (km 8.8), apoi pe lângă „Turnul de Apă”, unindu-se din nou cu traseul de semimaraton la punctul denumit „La Troiță”. Urmează o porțiune de asfalt pe străduțele din cartierul Schei care se încheie la finishul din Piața Unirii.

Timpi limită de parcurgere:  1 oră 15 min la punctul de răscruce numit „La Bancuță” (km 6) și 2 ore 30 min pentru finish (10km). Depășirea acestor timpi atrage descalificarea.

Cycle Route 12474115 – via Bikemap.net Open Route in Bikemap App

Harta Traseelor Semi & Cros


traseu semimaraton cros

Organizator

Clubul Sportiv 21

Co-organizator

Partener